Toastmasters Morgenstond

Mededeling
Vanwege de corona-virus situatie zijn veel bijeenkomsten online gehouden. Clubs die nu de overgang maken terug naar bijeenkomsten op locatie krijgen te maken met de 1.5 m regel en een limiet op het aantal mensen in de ruimte. Neem contact op met de club voordat u besluit naar één van onze bijeenkomsten te komen. Dit zorgt ervoor dat u niet voor een gesloten deur komt te staan.

Notice
Due to the corona situation, many meetings have been taken online. Now that clubs are returning to meetings on location they have to deal with the 1.5 m rule and a limit on the number of people that are allowed in the room. Please make sure to contact the club before you decide to attend one of our meetings to make sure you will not find yourself standing in front of a closed door.

Toastmasters Morgenstond

VoertaalNederlands
ClubdagenElke 2 weken op zaterdagochtend. Bijeenkomsten: 04-09, 18-09, 2-10, 16-10, 30-10, 13-11, 27-11, 11-12
TijdenVan 10:00 tot 12:00 uur
Locatie

Centrum De Herberg
Watersteeg 85 | 3824 EL
Amersfoort (Nieuwland)

Diverse data via Zoom

TM Site EasySpeak
Social Media

Toastmasters Morgenstond is een moderne sprekersclub in Amersfoort. Wij coachen elkaar in de kundigheid van presenteren, speechen, evalueren, improviseren en teamwork.

Onder onze leden zijn zowel ervaren sprekers alsook belangstellende starters.

‘Die positieve sfeer was precies wat ik zocht’

WELKOM (Pagina 1 van 6)
Iets voor jou? | Toastmasters in Amersfoort | Spreken vol zelfvertrouwen | Jouw persoonlijke doelen | Jouw speech | Waardevolle feedback | Improvisatie Veilig oefenen | Wij coachen elkaar | Teamwork | Over onze leden | Kom ’ns langs!

Iets voor jou?

Toastmasters Morgenstond is de enige Toastmasters club in Nederland met vaste clubbijeenkomsten op zaterdagochtend. Van 10.00 uur tot 12.00 uur. Inloop vanaf 9.45 uur.
Onze club is Nederlandstalig. Begin 2021 tellen wij 15 leden. Wij wensen dit jaar te groeien tot 20 leden. Iets voor jou?

Toastmasters in Amersfoort

In Amersfoort zijn er 2 Toastmasters clubs waar je lid van kunt worden. Naast Morgenstond is er ook de avondclub: Toastmasters Amersfoort op donderdagavond.

Toastmasters Morgenstond en Toastmasters Amersfoort bezoeken elkaars bijeenkomsten. We leren van elkaar en helpen elkaar. Past donderdagavond jou beter dan zaterdagochtend? Probeer het uit!

Spreken vol zelfvertrouwen

Spreken in het openbaar is een bijzondere vaardigheid. Het is een kunst om niet alleen jouw verhaal te doen, maar daarbij ook jouw toehoorders te vermaken, te boeien, te inspireren. Misschien zelfs te motiveren.

Toastmasters Morgenstond biedt jou een positieve, gastvrije plek. Een plek waar je, in samenwerking met jouw clubgenoten, beter leert spreken in het openbaar. Waar je veilig kunt oefenen in spreken vol zelfvertrouwen.

Jouw persoonlijke doelen

Toastmasters helpt bij het verwezenlijken van jouw persoonlijke doelen. Jouw uitdagingen.

Veel mensen vinden het spannend om te spreken voor een groep. Krijgen er klamme handen van. De ademhaling wordt onrustig. Daarnaast zijn er ook die met groot gemak spreken. Echter, met een paar aanpassingen zou hun verhaal duidelijk meer impact hebben.

Sommigen spreken van nature zeer bevlogen. Maar, ondanks al die overtuigingskracht mist hun verhaal structuur.

Dit voelt nu al zoveel beter’

Jouw speech

Heb je ervaring met spreken in het openbaar?
Tijdens een evenement, een conferentie, briefing, presentatie, pitch talk, vergadering? Misschien tijdens een online Zoom-meeting? Het toespreken van collega’s of cliënten?

Bij Toastmasters leer je jouw verhaal beter voor het voetlicht te brengen. Je leert de aandacht van jouw toehoorders beter vast te houden. Het publiek een prettige ervaring te geven. Plus, jezelf prettiger te voelen. Ieder doet dat in zijn of haar eigen tempo.

Bij Toastmasters volgt elk lid een gekozen leerpad met diverse speechopdrachten. Deze (oefen)speeches duren meestal 5 tot 7 minuten. Je kiest zelf het onderwerp. Eerdere speeches gingen over geschiedenis, cultuur, blokkades overwinnen, Disney films, levenslessen, het brein, Pipi Langkous, Star Trek versus Star Wars, marketing, filosofie, mindfulness, … Boeiend veelzijdig!

Waardevolle feedback

Na afloop van jouw speech of presentatie ontvang je, aan de hand van pluspunten en verbeterpunten, opbouwend advies. Klassikaal. Je ontvangt waardevolle feedback. Bevestiging van jouw kwaliteiten. Evenals suggesties voor verbetering.

Klopt de opbouw? Hoe vaak zeg je, eh? Hoe is de stemvariatie, het tempo? Let op jouw lichaamstaal! Hoe komt jouw speech over?

VEILIG OEFENEN
Effectief speechen is vooral een kwestie van vaak doen. Steeds weer opnieuw. Veel vlieguren maken. Daarbij, ook vertrouwd worden met de aandacht die hoort bij in het middelpunt staan.
..
En, waar kun je dat beter leren, dan op een plek waar je, met ondersteuning, veilig kunt oefenen. Toastmasters Morgenstond biedt jou die geborgen omgeving.

Improvisatie

Een vast onderdeel bij onze bijeenkomsten is de improvisatieronde. Er wordt jou een vraag voorgehouden of een situatie geschets. Hier ga je vrij op improviseren.

De fantasie krijgt de vrije loop. Opnieuw een oefening in helder presenteren. Maar, nu met minimale voorbereiding. Vaak leidt dat tot zeer grappige situaties.

We lachen samen ook best wat af.

‘We lachen samen ook best wat af’

Wij coachen elkaar

Bij Toastmasters staat er geen docent of trainer voor de groep. We leren van elkaar.

De ervaren leden begeleiden de starters. En, voor je het weet ben jij ook in de positie van mentor. We coachen elkaar.

Gaandeweg tillen wij onze vaardigheden naar een hoger niveau. En dat kan heel snel gaan. Plezier in presenteren neemt daardoor zienderogen toe.

‘Plezier neemt zienderogen toe’

Teamwork

Onze leden vormen een hecht team. Samen werken wij aan een sterk resultaat. Om tot een sterk resultaat te komen zijn er, elke bijeenkomst, 12 taken uit te voeren.

‘Samenwerken brengt je verder ‘

Tijdens elke bijeenkomst is een van ons de programmaleider. Een ander organiseert die keer de improvisatieronde. Er zijn maximaal drie sprekers, en dus ook drie evaluatoren. Een van ons houdt de tijden van de speeches goed in de gaten. Weer een ander attendeert ons op ons taalgebruik. En zo verder. Het is meer dan een snelle training!

De taken rouleren. Dat vraagt om goede afstemming. Daarvoor hebben wij een online agenda (easy-Speak). Via easy-Speak houden wij onze bijeenkomsten bij. De speeches van de clubleden. Hier melden we ons aan voor deelname, om een taak te kiezen, speeches aan te vragen. Teamwork!

‘Meer dan een snelle training’

OVER ONZE LEDEN
Ons ledenbestand is tamelijk divers. Waar het betreft cultuur, leeftijd, leefsituatie. Maar, ook beroepsmatig.
Dat maakt ons een dynamische club. Onder onze leden zijn managers, marketing professionals, docenten, musici, verkopers, zorgverleners, ict-specialisten, teamleiders, ambtenaren, voedingsconsulenten, kunstenaars, zzp-ers, ondernemers, werknemers, .. Kortom, enerverend!

Kom ’ns langs!

Regelmatig ontvangen wij gasten tijdens onze bijeenkomsten. Je bent van harte welkom! Kom gerust kijken, luisteren. Wellicht al meedoen. Wil je lid worden van Toastmasters Morgenstond? Lidmaatschap kost slechts € 150,- per jaar.

Vul onderstaand formulier in voor een uitnodiging. Reken op een warm ontvangst. Wij zijn enthousiast! Jij ook?
Mail: tm.morgenstond@gmail.com

    Neem contact met ons op

    Alle velden met een * zijn verplicht.