Leren spreken en presenteren in het openbaar

Wil jij je op een laagdrempelige, veilige en inspirerende manier ontwikkelen in het spreken voor groepen en aan je leiderschapsvaardigheden werken? Zoek niet verder! 

Wil jij je op een laagdrempelige, veilige en inspirerende manier ontwikkelen in het spreken voor groepen en aan je leiderschapsvaardigheden werken? Zoek niet verder! 

In Nederland zijn er momenteel 50 Toastmasters clubs waar jij kunt oefenen in het spreken in het openbaar. In deze 2-wekelijkse bijeenkomsten komen Toastmasters bij elkaar om beter te leren speechen door  leerzame en opbouwende feedback te ontvangen van de leden. Hierdoor leer je snel om vol zelfvertrouwen te spreken in het openbaar.  

Overwin je spreekangst

Ooit gedroomd om een TED-talk te geven? Of indruk te maken op je werk door een vlammende presentatie te geven? Of vol zelfvertrouwen op het podium te staan, als je een toespraak moet geven? 

Binnen Toastmasters leer je dit! Je volgt een online training (Pathways) die bij je leerdoelen past en voert vervolgens de opdrachten uit tijdens de Toastmastersbijeenkomst. Hierdoor overwin je niet alleen je spreekangst, maar wordt je ook uitgedaagd om jezelf te ontwikkelen tot een volwaardig spreker met technieken die je kan toepassen om een hele zaal te inspirereren.

Onze bijeenkomsten zitten vol met energie. Je leert niet alleen van je eigen speech maar ook van anderen die een speech geven. Hierdoor helpen wij elkaar en leren we sneller. 

Wil je een keer een bijeenkomst bijwonen?

Vergroot je zelfvertrouwen door het te doen

De kracht van een Toastmaster bijeenkomst is dat deze volledig georganiseerd wordt door onze leden, zo kan je op een laagdrempelige ‘Leren-door-doen’ manier werken aan je spreekvaardigheid en leiderschapskwaliteiten. 

Een Toastmasters bijeenkomst bestaat altijd uit een aantal vaste onderdelen:

 • Voorbereide speeches
 • Evaluaties van de voorbereide speeches
 • Improvisaties

Gasten en leden worden aangemoedigd om actief een bijdrage te leveren tijdens onze bijeenkomsten. Zo verbeter je direct jouw spreekvaardigheid en je leiderschapskwaliteiten zoals goed luisteren, feedback geven of het organiseren van een bijeenkomst.

Benieuwd of het wat voor je is? Bezoek gratis een Toastmasters bijeenkomst bij één van onze clubs

We garanderen je dat je er geen spijt van gaat krijgen. Eerder spijt dat je niet eerder bent begonnen. De voordelen van een Toastmaster lidmaatschap op een rij:

 • Je ontwikkelt je tot een betere spreker in een open en veilige omgeving
 • Waardevolle vaardigheden voor je werk en persoonlijke ontwikkeling
 • Tweewekelijkse clubbijeenkomsten in een energieke sfeer
 • Mogelijkheid om andere clubs bij te wonen (wereldwijd)
 • Jaarlijkse sprekerswedstrijden op nationaal en internationaal niveau 
 • Mentorschapsprogramma; leren van professionele sprekers
 • Hoogwaardig en compleet online lesprogramma (Pathways) om jouw vaardigheden te laten groeien
 • Extra periodieke workshops of andere activiteiten
 • Waardevolle leiderschapservaring op je CV door deel te nemen aan het clubbestuur.
 • Fractie van de kosten van een professionele sprekerscursus; Toastmasters lidmaatschapskosten tussen de EUR 100 – EUR 300 per jaar*
 • Toegang tot een waardevol internationaal netwerk van Toastmasters met meer dan 300.000 professionals en ondernemers

Spreekt dit jou aan? Je bent van harte welkom om, geheel vrijblijvend,  een keer te komen kijken bij een clubbijeenkomst!

Bezoek een Toastmasters club bij jou in de buurt

*) Kosten lidmaatschap verschillen per club