Amsterdamse Brugman Club: spreken in het openbaar

Language Nederlands
Meeting Days iedere oneven (1e, 3e, 5e) vrijdag van de maand
Times van 19:30 tot 21:30
Location

wijkcentrum Pontania

Roomtuintjes 233

1093 TD Amsterdam

Online alleen op verzoek

TM Site EasySpeak
Social Media

De Amsterdamse Brugman Club: verfijn jouw spreekvaardigheid in een inspirerende omgeving!

Waarom de Amsterdamse Brugman Club? Omdat wij een origineel Amsterdamse sprekersclub zijn, met lef, passie, ambitie en plezier; omdat wij onze leden willen trainen in uitstekende, vanzelfsprekende spreekvaardigheid, in inspirerende, nét iets betere communicatie die een beetje sprankelt: en omdat we de perfecte plek hebben in het hart van Amsterdam-Oost.

We willen omhoog

In onze Nederlandstalige club combineren wij als Brugmanners/Brugvrouwers professionele ontwikkeling met een warme, vriendschappelijke sfeer. We zijn een vlotte groep van jonge en oude urban professionals, goedgebekte dames, sprekende kerels. We verschillen in leeftijd, beroep en communicatieve vaardigheden, maar we komen elke twee weken samen met één gemeenschappelijk doel: er boven uitsteken, groeien in de kunst van het spreken in het openbaar. Dat klinkt ambitieus, maar dat zijn we ook. We willen het beste.

Een aanpak die werkt

In het algemeen krijg je bij Toastmasters de kans om te oefenen met spreken voor groepen in een ondersteunende en positieve omgeving. Daarin verschillen we niet van onze zusterclubs. Binnen Amsterdam willen we ons onderscheiden door een hele sociale en ervaren club te zijn (de helft van de groep is al jaren lid). Goochelaar, advocaat en manager: bij ons kom je ze tegen. We zijn vooralsnog een van de weinige Europese clubs die video-evaluatie gebruikt en de enige club die een tips, trucs en methoden-blog over de kunst van het spreken publiceert. Verder hebben we een unieke locatie (de beste van Amsterdam vinden we zelf) in een buurtclub waar jazz, wijn, een tap en tafeltjes zijn. We zijn een club met sfeer. Zo hopen we anders te zijn dan een dure commerciële cursus en anders te zijn dan onze overigens zeer gewaardeerde zusterclubs.

We gaan vriendschappelijk met elkaar om en bevorderen dat nieuwe leden zich behalve als sprekers zich ook ontwikkelen als presentator, evaluator en tijdwaarnemer, ondersteund door het Engelstalige lesmateriaal van Toastmasters International en de waardevolle feedback van medeclubleden. 

Workshops naast de trainingen

Behalve de tweewekelijkse reguliere bijeenkomsten hebben we regelmatig workshops. Workshops verhalen vertellen, advies van een logopedist, een volstrekt geïmproviseerde powerpoint-presentatie geven: allerlei activiteiten waardoor je nieuwe dimensies aan je  spreekvaardigheid en persoonlijke ontwikkeling kunt toevoegen. Ook kun je deelnemen aan wedstrijden en andere activiteiten binnen de Toastmasters-regio om je netwerk uit te breiden en je vaardigheden verder aan te scherpen.

Ervaar het zelf

Iedereen boven de 18 jaar kan lid worden van de Amsterdamse Brugman Club. Kom langs, neem deel en wie weet, wordt je wel ons nieuwste lid! Laat ons even weten dat je komt, of meld je aan via EasySpeak als je al bekend bent met Toastmasters.

Wie was Brugman?

“Praten als Brugman” is een uitdrukking die zijn oorsprong vindt in de 15e eeuw. De rondreizende monnik Johannes Brugman was een meesterlijk spreker, die volle kerken kon laten huilen en lachen. Wie zo goed kon spreken als hij, kon praten als Brugman, werd het spreekwoord. Het is precies dat meesterschap in spreken dat we bij de Amsterdamse Brugman Club nastreven. Bij ons oefen je het ABC van het spreken in het openbaar, en als je wilt, gaan we samen door tot het XYZ!

Hou simpel contact

Kun je niet persoonlijk langskomen? Blijf op de hoogte van bijeenkomsten, tips voor speeches en clubnieuws door ons te volgen op onze website en/of op LinkedIn. Onze locatie vind je hier.