Twente Toastmasters

Language Nederlands en Engels
Meeting Days iedere 2e en 4e dinsdag van de maand
Times van 19.30 tot 21:30
Location

Vul svp onderstaand formulier om te laten weten dat je er bij bent.

Speeltuin ’t Hoogeland
Molukkenstraat 90
7512 XT Enschede

TM Site EasySpeak
Social Media

“Het woord is het grootste wapen, alleen ontbreekt vaak de juiste munitie.” MWAH 

Wat wil je leren?

Wil jij een geweldige spreker vol zelfvertrouwen worden? Beter over de bühne komen in online vergaderingen? Of simpelweg beter worden in het overbrengen van je boodschap, in speeches en in presentaties? En dan met ook nog plezier?
Iedereen heeft zo z’n eigen redenen om bij ons te komen – maar bij iedereen staat “beter spreken” en heel vaak ook “zonder spreekangst” centraal.
Daarnaast is Toastmasters ook bij uitstek de plaats om je leiderschapsvaardigheden te oefenen en ontwikkelen.

Wie zijn wij?

Wij zijn Twente Toastmasters, een groep mensen die beter willen worden in het overbrengen van onze boodschap, in speeches en in presentaties. Dit doen we als het kan op een echt podium, en in tijden van corona op het virtuele podium in onze eigen huiskamer.

Wat bindt ons?

Wat we delen is de wil en de passie om elkaar te helpen een betere spreker en presentator te worden. We zijn er allemaal van overtuigd dat de Toastmasters methode van “leren door te doen” daar de beste methode voor is. We weten dat je op het podium merkt dat je theorie mooi is, maar de praktijk nét wat anders uitpakt. Dat je met een publiek pas écht leert wanneer en hoe je verhaal hen pakt. En daarbij maakt het niet uit of het podium virtueel is: ook in een online meeting kun je leren bovengemiddeld indruk te maken en je publiek te blijven boeien.

Hoe helpen wij jou en elkaar?

We staan altijd klaar om een ander aan te moedigen om iets nieuws te doen, en spreken het vertrouwen uit in elkaars kunnen. We vertellen de ander waar hij of zij goed in is én waar we kansen zien voor verbetering, met concrete tips om die verbeterstap te maken. Regelmatig geven we elkaar “les” om allemaal iets over een onderwerp te leren. Iedereen draagt bij aan een bijeenkomst, vanaf het eerste begin. Toastmasters werkt als we allemaal geven en ontvangen: spreken, evalueren en investeren in elkaar.

Wat maakt Twente Toastmasters anders dan andere Toastmasters clubs?

We beginnen de avond met een klein vraag-en-antwoord-spelletje als warming-up: we vertellen wie we zijn, hoe lang we al lid zijn, en beantwoorden een vraag die iets te maken heeft met het thema van onze avond (bijvoorbeeld: wat vind je het leukste of vervelendste aan de herfst?). Zo leren we elkaar meteen een beetje beter kennen!
Aan het einde van de avond zorgen we voor een wat lossere sfeer bij de “wie zei dat?”-quiz. Een goed geheugen loont!

Word je bij ons een betere spreker of presentator?

Jij hebt daar zelf het meeste invloed op, want hoe meer je er in stopt, hoe meer je er uit haalt. Als jij je voorbereidt, kunnen wij je zeker helpen om beter te worden. Wij kunnen namelijk kritisch luisteren, je aangeven waar je sterke punten zitten, en je vertellen wat je kunt doen om te verbeteren. Je krijgt echt een persoonlijk advies. Het maakt voor ons niet uit of je net begint, of al een behoorlijk goede spreker bent. En je zult zien, binnen de kortste keren evalueer je zelf een ander, iets waar je gek genoeg zelf ook weer beter door leert spreken.

Verwachten we wat terug?

Toastmasters is een vereniging met een lidmaatschap die je per half jaar verlengt. We verwachten dat je meedoet met het geven van feedback in een van de vele rollen die we daar voor hebben, soms iets organiseert voor de club, of op termijn één van de zeven rollen in het bestuur vervult.
Toastmasters is niet alleen een methode om beter te leren spreken, maar ook een manier om je leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen. Binnen en buiten de club biedt Toastmasters voldoende mogelijkheden om je te ontwikkelen, zelfs op internationaal niveau. Kortom, Toastmasters vraagt niet alleen wat, maar biedt je ook meer dan voldoende kansen voor persoonlijke groei!

Kan ik komen kijken?

Natuurlijk mag je een keer meedoen om te zien hoe we het doen! Zodat je een inschatting kunt maken of je bij ons op je plek bent. Je mag één keer gratis kijken (en misschien zelfs wel mee doen met improvisatiespreken). Daarna kies je voor een proefperiode (3 x mee doen voor €45), of voor een lidmaatschap (€90 per half jaar). Vul het formuliertje onderaan de pagina in en we nemen contact op met de mogelijkheden!
Neem alsjeblieft je QR code mee als je komt.

    Neem contact met ons op

    Alle velden met een * zijn verplicht.